Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 33 1.7 16v with carbs.
Collapse
X
-
Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
-
Скоро ще има снимки и разяснения на конверсия на предните спирачки с по-големи, заимствани от различни Опели. На 257мм вентилиран диск и на 284 мм вентилиран диск. Идеята е при 257 мм. да влиза и 14-ка джанта. При 284мм - 15-ка. Всичко съм подготвил за монтажа и идната седмица при монтажа ще снимам и обяснявам по-подробно.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеСкоро ще има снимки и разяснения на конверсия на предните спирачки с по-големи, заимствани от различни Опели. На 257мм вентилиран диск и на 284 мм вентилиран диск. Идеята е при 257 мм. да влиза и 14-ка джанта. При 284мм - 15-ка. Всичко съм подготвил за монтажа и идната седмица при монтажа ще снимам и обяснявам по-подробно.
ще чакаме с нетърпение!
Едит!
масленият ми филтър, пак си тече, като сюнгер!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеПризна си преди да те обругая, че действаш в тая насока и имаш резултати!
ще чакаме с нетърпение!
Едит!
масленият ми филтър, пак си тече, като сюнгер!
Мини некой ден да пробвам да го дозатегна докато е топъл мотора. Ако пак прокапе, вругаде е проблема. На мойте кошове всичко е барут, а ги стягам всички филтри еднакво. То затва ми изгни комбито, щото не тече никъде масло. Нож с 2 остриета е това.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениемасленият ми филтър, пак си тече, като сюнгер!
шегувам се. сигурно по основата имаш боклуци и гумения пръстен не ляга добре.аз даже стягам филтъра само на ръка. намазва се с масло гумата на новия, стяга се и тя си се издува.ако се стегне с инструмент, после е като заварен.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениекалчища тури ли
шегувам се. сигурно по основата имаш боклуци и гумения пръстен не ляга добре.аз даже стягам филтъра само на ръка. намазва се с масло гумата на новия, стяга се и тя си се издува.ако се стегне с инструмент, после е като заварен.
Аз съм го навивал тоя филтър.
Айде стига спам, поне в моята тема.
А филтрите в общи линии знам как се навиватAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениекалчища тури ли
шегувам се. сигурно по основата имаш боклуци и гумения пръстен не ляга добре.аз даже стягам филтъра само на ръка. намазва се с масло гумата на новия, стяга се и тя си се издува.ако се стегне с инструмент, после е като заварен..
Иначе няма побитости по леглото и прочие простотии. Мен ме съмнява налягането!
Сега по темата:
Попаднах в "библиотеката" на завода на обширен справочник на спирачни апарати и дискове с подробни размери!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Такаа, бабичката се разходи и на Трак Дей, че дори и по пистата. Много съм доволен от спирачките. Но 2 пъти я прегрях и духна гарнитура. Нея ще я оправим, но ме е яд, че де изкара поне още 2-3 сесии на пистата, щото карането на пистата се оказа голям кеф.
Няколко снимки са правени от колегата Jivko7777 за което сам му много благодарен, лошото е, че колата се скапа без да мога да го позоя, а му бях обещал.Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 19:32.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениекак си я постигнал тая стойка..само ти си знаеш
какво време даде?92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща
Comment
-
Много ти е хубава 33ката , Боби!
За мен е една от най-хубавите във форума.
Нено да ти даде и задните джанти и става най-хубавата.
Comment
-
Спирачките от всичко правено по колата станаха най-добре. Сега отпред е с дискове 284мм от 156/147/GT защото са с по-подходящ офсет (по-навътре отива диска от този 145 QV) само ги разпроби бай стругар на 4 дупки, а апаратите са еднобутални от Опел Омега А 2.6 автомат. Лукас -Гирлинг са апаратите за 296мм дискове с бутало 57мм и доста по-големи накладки от тези, които се ползват на италианките при 284 дискове. Малко им изместихме дупките на супортите навън, за да се приближи апарата към оста и за да може да се ползва цялата площ на диска.
Отзад си е с дискове, с премахнат кантар. Резултата е убийствен, колата спира, без да поднася встрани. Идеален баланс на спирачно усилие се получи, между преден и заден мост. Никаква склонност към поднасяне или завъртане. На магистралата си правих експерименти от 16-170 до 80, после газ пак до 160-170 и пак спиране да 80, и така няколко пъти, е спира светкавично кочината и няма прегряване.
---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:59 ----------
Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщениеМного ти е хубава 33ката , Боби!
За мен е една от най-хубавите във форума.
Нено да ти даде и задните джанти и става най-хубавата.
---------- Post added at 17:07 ---------- Previous post was at 17:00 ----------
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениекак си я постигнал тая стойка..само ти си знаеш
какво време даде?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment